post image

03

June

#preuzeto sa mozzartsport.rs#

EHF Liga šampiona za žene: Budimpešta domaćin finalnog turnira najbolje četiri ekipe Starog kontinenta. Norveški Vajpers Kristijansand juri treću vezanu krunu

Spektakl u Budimpešti ovog vikenda. Na programu je završni turnir najbolje četiri ekipe Evrope. Gledaćemo mađarsko-skandinavske obračune danas u polufunalu. Moćni Đer, najbogatiji klub na svetu, pokušaće da skine krunu dvostrukom uzastopnom šampionu, norveškom Vajpers Kristijansandu (15.30), dok će dva i po sata kasnije (18.00) domaćin ovog turnira Ferencvaroš da dočeka snažni danski Esbjerg.

Đer, Vajpers i Esbjerg su igrali i prošle godine u Budimpešti, dok je Ferencvaroš zamenio Mec. Norveški Drim tim je pre godinu u finalu bio bolji od Đera sa 33:31.

Među kremom evropskog rukometa gledaćemo i dve Srpkinje, nekadašnje reprezentativke Andreu Lekić i Draganu Cvijić koje brane boje Ferencvaroša, najvećeg iznenađenja u završnici. Tim iz Budimpešte je eliminisao favorizovani Mec i to posle poraza u prvom meču u mađarskoj prestonici sa šest golova razlike. U revanšu je bilo sedam, za premijerno učešće u borbi za titulu.

15.15: Đer & Vajpers Kristijansand

Imaće rukometašice u zelenim dresovima veliku pomoć s tribina. Andrea Lekić i Dragana Cvijić znaju kako se osvaja najvredniji trofej u klupskom rukometu. Andrei je to pošlo od ruke sa Đerom, a Dragani sa Budućnošću. Najveća opasnost po gol Ferenvcvaroša preti od fantastične Norvežanke, desnog beka Nore Merk, uzdanice danskog Esbjerga.

Za mnogo finale pre finale je duel dve najbolje ekipe u proteklih sedam, osam godina, Đera i Vajpers Kristijansanda. Krem svetskog rukometa je skoncentrisan u ova dva kluba. Perjanice Đera su Norvežanke – golman Sandra Toft Hansen, srednji bek Stine Oftedal, levi bek Veronika Kristijansen, Dankinje – Ane Mete Hansen i Line Haugsted, Slovenka Ana Gros, Francuskinja Estel Nze Minko. Drim tim vodi trofejni Španac Martin Ambros.

18.00:  Ferencvaroš / Esbjerg 

Ništa slabiji nije ni branilac krune Vajper Kristijanstand. Ikona kluba je neuništiva srpska snajka Katrin Lunde koja je i sa 43 godina jedan od najboljih golmana današnjice. Dugo je branila boje Đera, pa će biti najveća brana bivšem klubu. Osim domaćih igračica, gro reprezentacije Norveške, bitne karike su i Ruskinja, desni bek Ana Vjahirjeva, Čehinje Marketa Jerabkova i Jana Knedlikova i Hrvatice Katarina Ježić i Ana Debelić, Šveđanka Jamina Roberts, Francuskinja Ugolin Sersijen, Špankinja Lisa Defo Čapčet