post image

12

April

Evropa dobija nove klupske kraljice! Đerovu dvostruku krunu Vardarke su zaljuljale žestoko prošlog vikenda, a definitivno su je skinule danas u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona koji je završen remijem 27-27(13-12).

Osvajačice Lige šampiona odavno nisu delovale nemoćnije nego što je to bio slučaj u dvomeču sa Vardarom. Ma koliko se Đer trudio da kamuflira i nadoknadi izostanak poluga ekipe, individualni kvalitet igračica Vardara je u kombinaciji sa odličnom pripremom doneo zasluženu prevagu. Vardar će drugi put uzastopno igrati na F4, dok će Đer prvi put posle osam godina propustiti polufinale Lige šampiona (poslednji put se bez Đera igralo 2006.)

Vardarke su odlično otvorile meč pred pet hiljada Mađara u novoj Đer Audi Areni. Raspoložena Penezić započela je svoju šutersku seriju(8 golova ukupno) u ranoj fazi meča, dok je Suslina na golu unosila sigurnost. Nešto kasnije tu ulogu je jednako uspešno preuzela Lejno. Igralo se čvrsto, gol za gol, a jedini kritični period Vardar je imao sredinom poluvremena kada su domaće iskoristile neujednačen sudijski kriterijum i preko Kovacic i Korsos stigle do +4 (10-6) u 20.minutu. Ipak, furiozna završnica Vardara u poslednjih deset minuta prvog dela odredila je tok meča i vratila ga u miran kolosek posle 13-12 na poluvremenu.

U nastavku, sve je došlo na svoje kada je Vardar u pitanju, a Đer je tonuo i na terenu, i u očima neuobičajeno mirne publike. Sigurne napade vodile su Lekić i Nikolić, Radičević je pronalazila svoje uglove, a Penezić nastavila da teroriše Grimsbo. Kada je u 44.minutu Althaus pogodila za +3 Vardara (17-20) postalo je jasno da u Laslo Pap Areni u Budimpešti ovog maja Đer neće braniti evropski trofej. Za promenu, u napad na njega 10. i 11. maja ići će skopski tim.