post image

22

December

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. U finalnom meču u „Kombank Areni“ pred blizu 20.000 navijača Brazilke su bile bolje 22:20 (13:11). Posle velike borbe u neverovatnom ambijentu jedne od najvećih evropski dvorana, panameričke šampionke su na kraju uspele da slome otpor naših devojaka i dođu do zlata.

 

Kapiten Srpkinja odigrala je meč pod punom terapijom i injekcijama zbog povrede pete u polufinalu i strašnih bolova, uprkos preporuci doktora za mirovanjem u trajanju od deset dana. Na press konferenciji Andrea se pojavila pomešanih osećanja sa bratanicom Ivom:

 

TUŽNA I SREĆNA

-Čestitam Brazilu. Igrale su čitav turnir na visokom nivou i zaslužile ovaj uspeh. Sa jedne strane sam malo tužna, ali sa druge mnogo srećna. Zapravo presrećna sam i prezadovoljna. Ponosna sam na devojke jer smo se spremale, sanjale i trenirale za ovo čitav život. Malo je tužno što završavamo ovako sjajan turnir na drugom mestu, ali da nam je bilo koja medalja ponuđena pre nekoliko meseci, uzele bi je.

 

 

HVALA NAVIJAČIMA

 

Zahvalila bih se našoj publici jer su prikazali Srbiju u pravom svetlu. Ovo je mesec koji ću sigurno pamtiti čitav život.

 

PONOSNA

-Ponavljam da osećam neverovatan ponos i verovatno ćemo tek za neki vremenski period biti svesne šta smo uradile za ženski rukomet u Srbiji. Treba nam sigurno veliki broj devojčica na rukometnim terenima da bi i one jednog dana napravile dobar rezultat na velikm takmičenju.