post image

02

June

ANDREA Lekić je ponovo zadužila opremu sa državnim grbom. Na sreću svih pristalica rukometa u našoj zemlji, posle dve godine pauze, jedna od najboljih igračica sveta vratila se u reprezentaciju. Njeno ime je zasijalo na spisku novog selektora Ljubomira Obradovića, za baraž mečeve sa Italijom za plasman na SP u Nemačkoj 2017.

– Mislim da moj osmeh sve govori. Izuzetno sam srećna što sam ponovo ovde i što ću nositi dres Srbije – rekla je Andrea na konferenciji u kući rukometa. – To je moja najveća ljubav. Osećam se kao da nikad nisam ni odlazila.

Za nacionalni tim nije nastupala dve godine, zbog sukoba sa bivšim selektorom Sašom Boškovićem.

– Odazvala sam se kad sam stavljena na spisak i razmišljam samo unapred – nije želela da komentariše prošlost.

Njene ambicije su uvek najviše. Ne očekuje ništa manje od medalja na najvećim svetskim i evropskim takmičenjima.

– Lično bih volela da ove slike koje su oblepljene na prostorijama RSS zamenimo nekim novim, drugim, boljim i lepšim. Svi želimo medalje i vrhunske rezultate, ispred nas je mnogo toga, pre svega upoznavanje sa novim selektorom. Veoma se radujem i očekujem lep i plodan period u narednim godinama. Olimpijske igre bi bile kruna naše reprezentativne karijere.

NEIZVESNA ZA ITALIJU

ZBOG problema sa povredom još nije poznato da li će saigračice imati njenu pomoć u plej-of mečevima u Padovi (10. jun) i Nišu (14. jun).

– Imam zdravstvenih problema, ali videćemo narednih dana šta će biti kad dobijemo izveštaj. Sa selektorom ću dogovoriti kako ću ispratiti dalje pripreme – kaže Andrea.

IZVOR: novosti.rs