post image

01

July

Završena je treća medjunarodna rukometna akademija u organizaciji najbolje igračice sveta u 2013.godini, Andree Lekić. Ovog leta čast i zadovoljstvo da ugosti Andreine akademce imao je grad Ohrid sa hotelom Diplomat i sportskim centrom Biljanini izvori u kome se odvijao kompletan trenažni proces. Dodelom diploma i medalja na brodu Aleksandrija tokom krstarenja, gradonačelnik Ohrida Nikola Bakračevski i Andrea Lekić, zatvorili su jedinstvenu sedmodnevnu akademiju i složili se u oceni da je prevazišla sva očekivanja.

 

70 učesnika iz 12 zemalja Evrope uživalo je u radu, ali i zabavi tokom nedelju dana programa koji je pažljivo pripremio stručni tim rukometnih trenera, kondicionih trenera, trenera golmana, medicinskog tima, ali i animatora. Pored treninga akademci su imali priliku da čuju zanimljiva izlaganja sportskog psihologa Bojane Jeličić i profesora Fakulteta za sport, Franje Fratrića i Branka Boškovića.

Ako se izuzmu Srbija i Makedonija koje su prednjačile po broju učesnika, najviše predstavnika u Ohridu imao je Island odakle je stigla grupa mladih rukometašica sa porodicama, dok je najusamljenija bila Belgija sa jednom predstavnicom iz Brisela.

Dva treninga dnevno u hali pod budnim okom kompletnog stručnog tima, pratili su odlasci na izlet otvorenim autobusom do naselja sojenica, krstarenje i kupanje u jezeru, a kao vrhunac je došao Dan rukometa u centru Ohrida u kome su uživali, ne samo akteri već i posetioci dogadjaja. Manifestacija u gradskom jezgru je imala tri ambijentalne celine. U prvoj se igrao mini rukomet, u drugoj se prezentovala koordinacija, brzina i fleksibilnost, dok su u trećoj šutirani penali na postavljeni gol ispred koga je bila Kaća Tomašević. Pored brojnih prijatelja i novinara, u poseti akademiji bili su Sanja Damnjanović, Robertina Mečevska i Stevče Aluševski, dok je Andrea jedno veče iskoristila da poseti kamp Kirila Lazarova i tako podrži starijeg kolegu na njegovom vatrenom krštenju u radu sa decom.

– See more at: http://www.lekicacademy.com/2015/06/fantasticna-nedelja-na-ohridskom-jezeru/#sthash.vs74CElw.dpuf