post image

10

May

Laslo Pap Arena u Budimpešti bila je 9.i 10.maja poprište finalnog turnira Lige šampiona u konkurenciji rukometašica za sezonu 2014/15. Vardar je na kraju, kao i prošle sezone zauzeo treće mesto, dok je trofej otišao u ruke igračica Budućnosti. Upravo je Budućnost i savladala Vardar u polufinalnom meču u subotu, dok je u drugom polufinalu Larvik bio bolji od Dinama.

Andrea je u komentaru posle poraza od Podgoričanki jasno ukazala na greške svog tima, ali i bila ponosna na činjenicu da Vardar u dve godine igranja Lige šampiona dva puta igra samu završnicu elitnog takmičenja:

-Presudilo je prvo poluvreme u kome nismo dobro odigrali odbranu. Nismo ponovili pristup kao protiv Đera. Na kraju, zaslužena pobeda Budućnosti. Šta da radimo, ponosna sam, druga godina na F4 turniru, idemo da osvojimo treće mesto.

Posle nedeljne pobede nad Dinamom i osvajanja bronze, Andrea je kratko prokomentarisala:

– Fizički teška utakmica, a psihički i da ne pričam. Uspeli smo, bolje treći nego četvrti. Lepo je kada sa pobedom završiš sezonu u Ligi šampiona.

Vardar je već obezbedio šampionsku titulu u Makedoniji što znači da će i sledeće godine biti sigurni učesnik elitnog evropskog takmičenja. Do kraja klupske sezone ostaje još odigravanje finalnog turnira nacionalnog kupa 16. i 17.maja u Skoplju.