post image

04

August

Rukometašice Vardara startovale su sa pripremama za sezonu 2015/16 koja nosi novu trku za osvajanjem Lige šampiona.

Andrea Lekić je u prvoj izjavi na startu priprema istakla da je veoma važno što će Vardar imati mnogo pripremnih utakmica do početka takmičenja u Ligi šampuona i da je glavni cilj plasman na F4:

-Imamo dovoljno vremena da tempiramo formu u dva i po meseca pred nama. Najvažnije je da budemo zdrave i odigramo što više jakih mečeva. Jedno su treninzi, drugo su utakmice. To nam je nedostajalo. Mislim da će ova sezona u Ligi šampiona biti dosta neizvesna pošto ima 4-5 ozbiljnih ekipa sa kvalitenim sastavima koji pretenduju na osvajanje pehara.

Skopski tim u novoj sezoni ima jači sastav pošto su se već formiranom skupu internacionalki pridružile Sanja Damnjanović i Andrea Čović.

-Prednost je što nismo menjale sastav, a došle su Sanja i Andrea, tako da bi trebalo da igramo bolje. Prioritet je dobar rezultat u grupi i plasman na F4. Publika će sigurno imati mogućnost da vidi mnogo dobrih timova i nadamo se isto tako, mnogo dobrih mečeva.

Prvu nedelju priprema ekipa će raditi u Skoplju, a zatim odlazi u Francusku gde ih čeka odigravanje nekoliko pripremnih mečeva. Uslediće učešće na jakom turniru u Bukureštu, a od 29.avgusta do 1.septembra Vardar će biti domaćin Podravci, Savehofu, Budućnosti, Rostovu i Lajpcigu u odmeravanju snaga na turniru u Skoplju.