post image

06

July

Sportski savez Srbije dodelio je u subotu, 5 .jula na svečanosti u Domu Narodne skupstine „Majske nagrade” najzaslužnijima u predhodnoj godini. Tradicionalna „Majska nagrada”, koja važi za najveće društveno-sportsko priznanje, zbog katastrofalnih poplava koje su u maju zadesile Srbiju, dodeljena je sa opravdanim zakašnjenjem, a medju dobitnicima se zasluženo našla i najbolja rukometašica planete.

-“Peti jul je dan koji ce u mojoj karijeri ostati zapisan velikim slovima. “Majska nagrada” najveće društveno-sportsko priznanje moje države, koje se dobija jednom u životu. Hvala svima koji su prepoznali moj uloženi trud i posvećenost. Čast mi je što se moje ime nalazi medju sportskim velikanima koji su dobili ovo priznanje. Na nama je takodje velika odgovornost da našu zemlju u svetu i dalje predstavljamo na najbolji mogući način”, rekla je Andrea po završetku svečane ceremonije dodele priznanja u Domu Narodne Skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozdravila je laureate i naglasila da je „ulaganje u sport i mlade – ulaganje u budućnost”.

 

-„Zadovoljstvo je danas biti sa onima koji vrhunskim sportskim dostignućima na najbolji način predstavljaju našu zemlju i koji su toliko puta učinili da se osećamo ponosni kao građani Srbije”, rekla je Gojković i naglasila da su sportsiti „ambasadori koji u svet šalju najlepšu sliku o Srbiji”.

-„Sportisti su pokazali da nemaju veliko srce samo na terenu, već i u teškim situacijama kakva je bila ona kada su Srbiju pogodile poplave. Nesebična pomoć ugroženim građanima koji su organizovali naši sportisti u zemlji i inostranstvu sve nas je zadivila”.

Svi dobitnici „Majskih nagrada” za 2013 godinu:

Sportisti u olimpijskim sportovima: Ivana Španović (atletika), Emir Bekrić (atletika), Andrea Lekić (rukomet), Ana Bajić (tekvondo)

Sportisti u neolimpijskim sportovima: Gabor Stagmajster

Sportisti sa invaliditetom: Rastko Jokić

Sportski stručnjaci: Dejan Savić, Mirjana Stojanović, Goran Obradović, Ljubinko Drulović

Sportski funkcioneri: Velimir Marjanović, Strahinja Tepavčević, Viktor Jelenić, Borislav Pelević

Nagrade za životno delo: Milenko Čabarkapa, Miroslav Popović, Slobodan Lazić, Radmilo Armenulić

Pedagoški radnici: Siniša Nestorović i Dušan Mitić

Sportski klubovi: Vaterpolo klub Crvena zvezda

Sportski savezi: Savez sporta za sve Vojvodine, Sportski savez Kruševca

Sportski novinari: Dragoslav Višnjić i Ivan Radošević.