post image

23

August

Posle odradjenih priprema u Skoplju i francuskom Orleansu, Vardar je učestvovao na jakom pripremnom turniru u Bukureštu. Prvog dana turnira, dosta teško je savladan rumunski Brašov 27-26, odlučujućim golom Lekić iz penala, da bi drugi meč sa domaćinom Bukureštom otkrio mnogo slabosti u porazu 28-35. Zato je u meču za treće mesto prikazana daleko bolja igra i pobedjen je ruski Rostov, 33-27. Trofej pobednika pripao je domaćinu, Bukureštu koji je u finalu za gol bio bolji od aktuelnih osvajačica lige šampiona, Budućnosti, 27-26.

Andrea je turnir završila kao prvi strelac Vardara sa ukupno 19 gola u tri meča, a za sjajne igre u rumunskoj prestonici nagradjena je izborom u najbolju postavu turnira.

“Odigrali smo odličan meč protiv Rostova, ali je još mnogo rada pred nama. Hvala mojoj ekipi, ova nagrada je i njihova koliko i moja. Očekuje nas jak turnir u Skoplju za nekoliko dana tako da pozivam sve navijače da dodju na tribine i podrže nas”, završila je Lekić kratko javljanje iz Bukurešta.

All star postava turnira u Bukureštu za 2015.godinu:

Golman: Mayssa Pessoa (BRA)
Levo krilo: Elena Avdekova (RUS)
Levi bek: Cristina Neagu (ROU)
Srednji bek: Andrea Lekić (SRB)
Pivot: Dragana Cvijić (SRB)
Desni bek: Line Jørgensen (DEN)
Desno krilo: Cristina Vărzaru (ROU)
Najbolji strelac: Cristina Zamfir (ROU)
MVP: Line Jørgensen (DEN)

Serija pripremnih mečeva nije gotova pošto sledi turnir u Skoplju od 28.avgusta do 1.septembra. Pored Vardara učestvuju Budućnost, Lajpcig, Podravka, Savehof i Rostov.