post image

18

April

Vardar je u četvrtfinalnim duelima protiv Mitjilanda izborio plasman na Final Four Lige šampiona po četvrti uzastopni put. Teški i neizvesni dueli ostali su iza Andree i saigračica, ali zato je i radost zbog ispunjenog cilja ogromna: 

“Biti četiri godine za redom na F4 je izuzetan uspeh koji smo ostvarile samo mi i Budućnost, tako da je to rezultat kojim se svakako ponosim. Utakmice sa Mitjilandom su bile dosta neizvesne i za mene potpuno očekivane jer je to ekipa koja je odigrala sjajno protiv mnogih ekipa i uzela im bodove. Mislim da smo opravdale ulogu favorita i prikazale najbolju igru kada je bilo najpotrebnije, odnosno u poslednjih 15 minuta druge utakmice.”

Nadam se da smo izvukle pouke

O duelu sa velikim dužnikom iz prošlogodišnjeg polufinala u Budimpešti, Andrea kaže: 

“Polufinalna utakmica sa Bukureštom će biti sigurno izuzetno neizvesna. Nadam se da smo izvukle pouke iz prošlogodišnjeg susreta. Imamo tri nedelje da se pre svega fizički dobro spremimo jer će biti izuzetno naporno, ali naravno uporedo sa tim i da radimo na taktičkom delu. Imaćemo svakako dobre provere pred odlazak u Budimpeštu na finalnom turniru Regionalne lige u Skoplju. Ono što najviše želim i čemu se nadam, jeste da ćemo biti zdrave i kompletne, jer je to ono što nas je izbacilo iz koloseka pred mečeve četvrtfinala.”

U 24 sata sve moguće

Andrea će u mađarskoj prestonici igrati svoje šesto uzastopno polufinale najjačeg klupskog takmičenja i smatra da nijedan tim u Budimpešti nije favorit za osvajanje pehara:

“Svakako smatram da sve ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja. Sve je moguće u 24 sata i za mene nema favorita jer nas je upravo Bukurešt sve demantovao prošle sezone kada niko nije očekivao da će one osvojiti trofej Lige šampiona.”

Meč izmedju Vardara i Bukurešta igra se 6.maja od 17.45.

Polufinalna utakmica izmedju Budućnosti i Đera igra se nešto ranije, od 15.15h. Papp László Sportaréna u Budimpešti inače može da primi više od 12 hiljada gledalaca