post image

05

June

#preuzeto sa sportklub.rs#

Poznati su finalisti Lige šampiona za rukometašice. Za titulu šampiona Evrope boriće se Kristijansand i Ferencvaroš.

Nisu Mađari dočekali scenario iz snova da se u Budimpešti, gde se održava Fajnal for u finalu sastanu dve mađarske ekipe. Ali za lokalne navijače svakako lepši scenario da je u finalu jedna mađarska ekipa i to ona iz glavnog grada. Ferencvaroš je došao u priliku da se treći put u finalu bori za jedinu veliku titulu koja mu nedostaje.

Đer je bio veći favorit da bi mogao da donese slavlje Mađarskoj. Na kraju krajeva to je već činio. Međutim, nije uspeo u polufinalu da se revanšita aktuelnom dvostrukom šampionu Evrope Kristijansandu za poraz u prošlogodišnjem finalu. Norveški tim je slavio 37:35 i obezbedio treće vezano finale.

Đeru je prvu titulu šampiona Evrope donela Andrea Lekić, a sada je došla u Ferencvaroš sa istim ciljem. I donela je ono zbog čega je došla, da bude najbolja kada je najpotrebnije.

Odigrala je partiju sezone u polufinalu, u kojem se Ferencvaroš našao u nokdaunu posle prvog poluvremena, koje je gubio 17:13. Ipak, u nastavku veliki preokret i na kraju pobeda mađarskog tima 30:29.

Lekićeva je meč završila sa pet golova, koliko je postigla i najbolji strelac ekipe Katrin Klujber, dok je Antje Malestajn postigla sedam golova. Na drugoj strani Mork i Rištad bile su najefikasnije sa po sedam golova.

Finale je na programu u nedelju.