post image

03

June

#preuzeto sa mozzartsport.com#

Emili Bilik golom u poslednjem napadu na utakmici donela mađarskom timu treće finale najkvalitetnijeg klupskog tamičenja – 30:29

Srpske rukometašice Andrea Lekić i Dragana Cvijić u nedelju od 18 časova boriće se za titulu prvaka Evrope sa moćnim norveškim Vajpersom. One su podvig sa svojim Ferencvarošem već napravile u polufinalu protiv danskog Esbjerga, gde su sustigle pet golova zaostatka, a onda golom sjajne Emili Bilk uz zvuk sirene stigle do velikog trijumfa – 30:29 (13:17).

Mađarski tim je najveći zaostatak imao na početku drugog poluvremena, ali je nije bilo nervoze u redovima Gabora Eleka. Ferencvaroš je postepeno topio zalihu danskog tima i usput dolazio do samopouzdanja, koje je bilo presudno u samoj završnici. Bilk je u poslednjem napadu iz sebe izvukla poslednji atom snage i udarcem sa devet metara razgalila publiku u Budimpešti.

Vrlo dobar meč odigrala je i Andrea Lekić, koja je postigla pet golova izu sedam udaraca, ali je dragocen posao u odbrani odradila i Dragana Cvijić. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Angela Maeštajn sa sedam pogodaka, a jedan manje je postigla Emili Bilk.

Kod Esbjerga su Nora Merk i Heni Rejstad postigle po sedam golova, dok je Vilde Ingstad postigla jedan manje.

Ovo je treće finale u istorji Ferencvaroša. Prvo su igrali davne 1971. godine, kada su izgubili od Spartaka iz Kijeva, a drugo 2002. godine, kada je šampion bio makedonski Đorče Petrov.