post image

13

May

Đer je četvrti put osvojio Ligu šampiona. Posle velike drame i dva produžetka, ekipa Ambroša Martina je imala više sreće i ponovo za samo jedan gol slavila pobedu nad Vardarom, 27-26(20-20).

Veliko finale Đer je otvorio sigurno i ostavio Vardar u početnom minusu od tri gola, 4-1. Uzvratile su Lekić i Penezić za priključak 5-4, a prvo izjednačenje donela je uz veliku pomoć Lejno, Ristovska kod 7-7. Drugo krilo, Kuznjecova predost je posle lepe asistencije Lekić prenela na svoj tim 7-8 u 26 minutu kada je Ambroš uzeo tajm aut. Bodi je pogodila u kritičnom napadu za Đer za izjednačenje, a Gorbic iz penala donela remi na poluvremenu, 9-9.

U nastavku je Vardar bio konkretniji i posle golova Kuznjecove i Cvijić stigao do +2(9-11), ali je ubrzo stiglo isključenje za najboljeg pivota takmičenja tako da se Đer preko Hansen vratio u egal(13-13). Gorbic je iz penala dovela svoj tim u vodjstvo, ali Penezić i Radičević uzvraćaju za novo izjednačenje 17-17.

U poslednjih pet minuta Oftedal unosi gol viška, ali se onda budi Lazović posle 17 odbrane Lejno i na minut pre kraja Vardar vodi 19-18. Grot pogadja iz penala, a zatim Lekić majstorijom na 20 sekundi do isteka vremena utišava Pap Laszlo Arenu za 20-19. Ipak Amorim prodorom deset sekudi pre kraja spasava Đer i odlazi se u  produžetke, 20-20.

U nadoknadi ponovo Amorim sa 4 gola i Bodi sa dva drže domaću ekipu na +2. Nadu na 50 sekundi pre kraja budi Lekić kada, ispostaviće se, postavlja konačan rezultat 27-26, jer Čanadjija ne realizuje čist zicer u poslednjim sekundama za penal seriju koja bi usledila…