post image

22

February

CSM Bukurešt se revanširao Ferencvarošu za debakl u prvom kolu glavne faze i pobedom 27-24 u punoj Polivalenti izbacio ih iz borbe za četvrtfinale. Blistala je na golu Jelena Grubišić sa 15 odbrana dok su Kristina Neagu i Dragana Cvijić imale najzapaženiji učinak sa 8 i 7 golova.

Ipak, jučerašnji meč ostaće upamćen i po impresivnom jubileju Andree Lekić koja je u trenutku postizanja trećeg gola na meču postala tek treća rukometašica u istoriji EHF Lige šampiona sa 800 pogodaka u ovom takmičenju.

Na prvom mestu najboljih strelaca svih vremena je neprikosnovena Anita Gerbic sa 990 golova u 17 sezona, a prati je Katarina Bulatović sa 832 u 16 sezona. Jovanka Radičević je trenutno četvrta sa 784 gola u 16 sezona i najbliža Andrei Lekić koja igra svoju 13 uzastopnu sezonu u eliti, a sa 4 gola sinoć je na koti 801 kao najmlađa u ovom društvu. Na petom mestu večne liste je Bojana Popović sa 733 gola u 14 sezona (mada to nije zbir svih njenih golova jer još uvek nije moguće pronaći kompletne podatke o listama strelaca u Ligi šampiona pre 2002 godine).

Vredan jubilej Lekić pozdravljen je i na stranicama EHF Lige šampiona na društvenim mrežama: