post image

14

March

Pobedom and Dinamom u poslednjem kolu glavne faze Lige šampiona 28-27(15-13), Vardarke su zauzele treće mesto u grupi koje ih vodi na Djer u četvrtfinalu. Tri hiljade navijača u SC Jane Sandanski gledalo je dinamičan meč u kome se vodila bespoštedna borba za svaku loptu.

Pobedu svog tima, Andrea vidi kao najveći benefit iz duela sa ruskim šampionkama:

“I pre ovog meča smo očekivali izuzetno napet ambijent što su dešavanja na terenu i pokazala. Prvih 15 minuta smo odigrale u dobrom ritmu, a nakon toga smo u napadu loše odgovorile na njihovu dublju zonu. Imale smo šansu da poluvreme završimo sa 4,5 razlike, ali smo je propustile. Samim tim smo nervozno krenule u nastavku u želji da stignemo minus osam iz Rusije. Ipak, najbitnije je da smo u poslednjim minutima ostvarile pobedu i tako završile ovaj deo takmičenja.”

Protivnik na putu ka finalnom turniru u Budimpešti, stoje aktuelne osvajačice Lige šampiona iz Djera:

“Okrećemo se Djeru. Čeka nas pripremni period za izuzetno zahtevnog i dobro poznatog rivala. Bez obzira na izostanak važnih igračica u njihovim redovima, to je ekipa koja tri godine igra u istom sistemu i već je navikla na teške situacije. Imamo u vidu da se F4 igra u Madjarskoj i svesne smo da to nosi dodatnu težinu četvrfinalnim mečevima. Poznajem sistem trenera Ambroša koji instistira na velikom broju ukrštanja u napadu i odličnom saradnjom sa Loke. Moraćemo da zaustavimo saradnju Kovacic sa Loke što bi mogla da bude jedna od ključnih stvari u razgradnji njihove igre. Prva utakmica se igra kod nas i vrlo je bitno da ostvarimo povoljan rezultat sa kojim bi smo otišli u Djer.”