post image

07

June

Četvrta internacionalna Rukometna akademija „Andrea Lekić“ održaće se od 19. do 25. juna u Rumi. Učestvovaće više od 100 devojčica i dečaka, budućih i rukometaša koji će od proverenog tima, na čelu sa Andreom Lekić usavršiti svoje sportske veštine.

Kaca Sanja Andrea kamp BHAndrea je okupila decu iz 10 zemalja Evrope, koja će sa stručnim štabom tokom sedam dana trajanja Akademije usavršiti i naučiti neke nove veštine ovog sporta i razviti pravilan pristup sportu i treninzima. Iako je broj prijava bio znatno veći, zbog kapaciteta i što boljeg individualnog i grupnog rada, na kampu će biti nešto malo preko 100 polaznika.

Sa polaznicima će raditi izuzetno posvećeni rukometni treneri: Goran Cmiljanić, Sandra Kolaković, Vesna Bojković i Zagorka Baštovanović, trener golmana Branka Jovanović, kondicioni trener Marija Lojanica, sportski psiholog, fizioterapeuti, nutricionista, a kao i prethodnih godina sa decom će biti Katarina Tomašević i Sanja Damnjanović, koje su zauzele pozicije demonstratora na treninzima.

„Osećam se jako privilegovanom što već četvrtu godinu imam priliku da radim sa talentovanom i vrednom decom. Zaista je čast što su nam ukazali poverenje i izabrali da sa nama na Akademiji provedu sedam dana fokusirani na sport i rukomet. Svake godine, pre početka, imam neku pozitivnu tremu, ali znam da smo na pravom putu, sa proverenim timom, i decom koja zaista žele da nauče i usavrše svoje znanje. Jedva čekam početak i radujem se okupljanju“, istakla je najbolja srpska rukometašica u 21 veku, Andrea Lekić.

BH baner 300x250 Lekic RumaRukometna akademija „Andrea Lekić“ ima za cilj da podigne svest kod mladih o važnosti bavljena sportom, pravilnom vežbom, treninzima, a sa energijom koju Andrea i ceo stručni tim pružaju učesnicima, govori i broj onih koji će pohađati ovogodinju Rukometnu akademiju, ako i podatak da neka deca nisu propustila ni jednu Akademiju od starta (2013.), što samo daje vetar u leđa ovom projektu.