post image

27

January

U petak će u Kataru da se vode polufinalne bitke, a u Lajpcigu će kapiten Srpkinja Andrea Lekić, sa njenim Vardarom, da počne drugu fazu takmičenja u Ligi šampionki. Četa iz Skoplja gostuje Lajpcigu.
Put kojim Makedonke žele da idu je poznat, utaban prošle sezone plasmanom na F4 u Budimpešti. Ambicije se nisu promenile ni ove godine, iako četi Indire Kastratović neće da bude nimalo lako da ponovi uspeh. Četiri boda manje od Budućnosti, tri od Dinama, odnosno dva od Lajpciga, na startu trke umanjuju šanse Vardara.

 

– Ništa se nije promenilo. Fajnal-for je naš cilj, jer po individualnom kvalitetu, trebalo bi da se nađemo među četiri ekipe u Evropi. Prošle sezone smo uspeli u tome. Veličanstven je osećaj i naša želja je da budemo ponovo deo tog spektakla – priča organizator igre Makedonki, Andrea Lekić.

 

Put do F4 nije posut ružama?

 

– Svesne smo da nas do toga vodi konstantna igra, kako kod kuće, tako i na strani. Od fajnal-fora nas deli 12 bodova u preostalom delu takmičenja, tačnije, šest pobeda u isto toliko mečeva.

 

Stručni štab Vardara je pojačan?

 

– Od 5. januara smo na okupu. Novi član stručnog štaba postao je Kim Rasmunsen. Imali smo veliki broj treninga. Onaj teži deo priprema je iza nas, ostao je onaj lakši, taktički. Nadam se konstantnijoj igri, bez oscilancija koje su nas pratile u prvom delu Lige šampiona. Doduše, niko nije imao toliko povreda, kao mi. Pratili su nas maleri.

 

Vardar je mogao da ima mnogo mirniji nastavak u Ligi šampiona?

 

– Poraz od Turingera u poslednjem kolu prve faze takmičenja nas je poremetio. Ipak, nema kukanja. Gledamo napred. Čeka nas duel sa Lajpcigom. Biće to fizički zahtevna utakmica. Nemice igraju brz, moderan rukomet. Pokušaćemo da zaustavimo njihov ritam igre, da kontrolišemo meč od prvog minuta.

 

Da li ste uspeli da zaboravite decembar 2014. i Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj?

 

– Ne razmišljam o tome. To je sport. Nekada si na vrhu, nekada na dnu. Okrenuta sam klupskim obavezama, onome što me čeka u budućnosti, u Ligi šampionki. Što se tiče reprezentacije, ne treba to da shvatimo kao katastrofu, nego da izvučemo pouke i idemo dalje – zaključuje Lekićeva.

 

IGRAĆEMO BRŽE

Rezultati iz pripremnog perioda ulivaju dodatnu nadu?
– Zadovoljna sam radom na treninzima. Kopenhagen je bio naš gost četiri dana. Odigrali smo dobro u tom delu priprema i mislim da ćemo u nastavku sezone da prikažemo drugačiji rukomet. Igraćemo brže, imaćemo veći broj igrača u rotaciji, što, zbog povreda, nije bio slučaj u prvom delu – zaključuje Lekićeva.

 

Autor: Milena Markovic (Sport – Novosti)

 

 

‘,