post image

29

April

Po završetku ove sezone, Andrea Lekić napušta ljubljanski Krim i vraća se u Mađarsku nakon devet godina! Međutim, ne u Đer, gde je nastupala od 2011. do 2013, već u redove najvećeg rivala Ferencvaroša. Srpkinja će u redove aktuelnog prvaka stići zajedno sa nekadašnjom saigračicom iz reprezentacije, Draganom Cvijić.

Treći strelac u istoriji Lige šampiona, doprineo je da Krim u osmini finala elitnog takmičenja nedavno eliminiše upravo favorizovani Ferencvaroš. Do selidbe u mađarsku prestonicu, Andrea ima još posla – za plasman na fajnal-for boriće se protiv branioca titule Vipers Kristiansanda (prva utakmica u Ljubljani, 1. marta).

Angažovanjem slavne Srpkinje, Ferebcvaroš je još jednom povrdio najviše ambicije za budućnost.

“Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja – želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom”, rekla je Andrea Lekić.

“Igrala sam protiv Ferencvaroša mnogo puta, skoro uvek pred punom halom i u fantastičnom raspoloženju i mogu iskreno da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da igram u takvom okruženju”, rekla je Andrea.

Generalni direktor novog kluba, Zolt Đorođ, imao je samo reči hvale za novu akviziciju.

Andrea Lekić je nezaobilazna figura u međunarodnom rukometu. Pokazuje i pokazala je svoju klasu poslednjih godina, i nažalost po nas ove sezone i u osmini finala Lige šampiona kada je njen sadašnji klub Krim izbacio Ferencvaroš iz daljeg takmičenja.

Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega.“

Ženski rukometni klub Ferencvaroš je deo najpopularnijeg sportskog društva u Mađarskoj sa bazom od preko milion navijača u 16 sportskih sekcija gde su rukometašice jedne od najuspešnijih kolektiva sa 26 domaćih trofeja i četiri međunarodna.

Pored četiri trofeja u prvom mandatu u Mađarskoj, Andrea Lekić je u Đeru osvojila i EHF Ligu šampiona.