post image

05

April

Najbolje kada je najteže. Tako bi se najkraće opisala partija internacionalnki okupljenih u dresu Vardara. Individualni kvalitet konačno je podredjen kolektivu koji je delovao moćno i sigurno svih 60 minuta kao da sa druge strane nije bio jedan Đer. Daleko najbolja partija Vardara ove sezone došla je u pravi čas i donela veliku prednost pred revanš četvrtfinala Lige šampiona narednog vikenda u Madjarskoj.

Domaće su počele silno i već posle 5-1 na semaforu naterale Abroša da zove na minut odmora. Uzvratio je šampion istom merom i izjednačio na 6-6. I to je bilo prvo i jedino izjednačenje na meču. Do kraja prvog dela, odbrana Vardara je delovala kao nikada, Suslina je skupila 11 odbrana medju kojima su bila i dva penala (52% ukupno), a realizaciija preko Dembele, Lekić, Varlec i Radičević dovodila do stalnog povećavanja prednosti na semaforu i 14-10 na poluvremenu.

U nastavku, ista priča. Udarni golgeterski tandem Đera, Loke i Kovacic, potpuno je zaustavljen. Samo tri gola dve daleko najefikasnije igračice (ukupno 122 gola pre ovog meča, Loke 63, Kovacic 59) govore o ove sezone nevidjenoj indisponiranosti dvostrukih osvajačica Lige šampiona na terenu SC Jane Sandanski. Treba pomenuti da je u drugom delu i Lejno zaustavila dva penala gošći, a Radičević potpuno iskoristila svoje mogućnosti u šutevima sa pozicije i kontranapadima. Penezić je dodala gas kada je trebalo, dok je Lekić pored atraktivnih asistencija na crti ka Althaus podigla publiku na noge “kokicom” za 22-17 na šest minuta pre kraja. A do kraja, domaće su spakovale u gol Grimsbo i šesti gol viška pred revanš u Madjarskoj narednog vikenda.

WHC Vardar: Jovanka Radicevic 7, Andrea Penezic 5, Andrea Lekic 4, Barbara Lazovic-Varlec 3, Siraba Dembele 3, Anja Althaus 2

Györi Audi ETO KC: Anna Sen 5, Macarena Diaz Aguilar 4, Dorina Korsos 3, Heidi Loke 2, Jana Knedlikova 1, Aniko Kovacsics 1, Agnes Boczko-Hornyak 1, Bernadett Bognar-Bodi 1

Revanš meč četvrtfinala izmedju Vardara i Đera,  igra se 11.aprila od 16.30h u novoj Audi Areni u Đeru.